Cyberpunk 2077 Güncel Bilgiler

Cyberpunk 2077 Hakkında Güncel Bilgiler

Ana sayfaOyunlarCyberpunk 2077Cyberpunk 2077 Hakkında Güncel Bilgiler


Cyberpunk 2077 hakkında güncel bilgileri sizlere ulaştırmayı amaçladığım ve aynı zamanda oyun çıkışını gerçekleştirdikten sonra oluşturacağım rehber serimin ilk yazısına hoşgeldiniz. CD Projekt Red tarafından geliştirilen ve şuan oyuncuların büyük bir çoğunluğunun sabırsızlıkla beklediği oyun olan Cyberpunk 2077 hakkında güncel bilgileri ve haberleri yayınlayacağım bu yazı ile Cyberpunk 2077 oyununun ileride oluşturacağım geniş rehber arşivinin ilk yazısının bu şekilde olmasını istedim. Oyunu sizde sabırsızlıkla bekliyorsanız ve Cyberpunk 2077 güncel bilgileri tek bir yazıda takip etmek istiyorsanız (Yeni haberler çoğunlukla yazımızın ilerleyen bölümlerindekiGeliştirici Haberleri” başlığı altında paylaşılacak.) bildirimleri açarak her güncellemeden anında haberdar olabilirsiniz.


Cyberpunk 2077 Hakkında Genel Bilgiler

Cyberpunk 2077 Güncel Bilgiler Wallpaper


Cyberpunk 2077 Nedir?


Geliştiriciliğini ve yayımcılığını CD Projekt Red’in üstlendiği rol yapma türündeki açık dünya video oyunudur, oyunun geçtiği dönemi dikkate aldığımızda teknolojinin en üst düzeyde olduğu bir siber dünya bizleri bekliyor olacak. 

Çıkış Tarihi ve Oyun Fiyatı


19 Kasım 2020 tarihinde çıkacak Cyberpunk 2077’yi Steam ve Epic Games platformları üzerinden 249 TL fiyat etiketiyle ön sipariş verebilirsiniz.

Oyunun Türü


Cyberpunk 2077 tür olarak  The Witcher 3’e benzer şekilde Birinci Şahıs Açık Dünya Rol Yapma Oyunudur

Sistem Gereksinimleri


Cyberpunk 2077’nin sistem gereksinimleri açıklandı, görünüşe göre oyunun optimizasyonu çok iyi olacak.

Minimum:

    • İşletim Sistemi: 64-bit Windows 7 veya 64-bit Windows 10
    • DirectX Versiyon: DirectX 12
    • İşlemci: Intel Core i5-3570K veya AMD FX-8310
    • RAM: 8 GB
    • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 780 3GB veya AMD Radeon RX 470
    • Hafıza: 70 GB

Önerilen:

    • İşletim Sistemi: 64-bit Windows 10
    • DirectX Versiyon: DirectX 12
    • İşlemci: Intel Core i7-4790 veya AMD Ryzen 3 3200G
    • RAM: 12 GB
    • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB veya AMD Radeon R9 Fury 
    • Hafıza: 70 GB

Oyunun Amacı


CD Projekt Red tarafından Hikaye detayları net olarak olarak paylaşılmamış olsa da, siber dünyada Night City isimli şehirde geçecek oyunda ana karakterimiz V para kazanmak amaçlı karanlık işlere bulaşacak ve ölümsüzlük sağlayacak eşsiz bir implantın peşine düşecek. Hikaye bu olaylar üzerinden gelişecek gibi duruyor.


Cyberpunk 2077 Oyun İçeriği

Cyberpunk 2077 Güncel Bilgiler


Oyunun Sınıfları/Karakterleri


Cyberpunk 2077’de sınıf ya da karakter olmayacak, karakterimiz V’nin şehre gelmeden önceki hayatını içeren 3 farklı yaşamdan birini seçerek oyuna başlangıç yapacağız ve bu seçim bir nevi sınıf seçimi olacak. Seçebileceğimiz yaşamlar şu şekilde;

Nomad (Göçebe)

Şehrin dışarısında kalan kır alanda yaşamını sürdüren insanlar arasında yaşadığınız bir geçmişiniz olacak, buradaki insanlar ile aranızda bir aile kültürü olacak ve her zaman birbirinize yardımcı olacaksınız. Ailenizin dağılması ile birlikte Night City yolculuğunuz başlayacak.

Street Kid (Sokak Çocuğu)

Night City sokaklarında büyüyüp buradaki yaşamı ve çeteleri yakından tanıyacaksınız. Sokakları avucunuzun içi gibi bilip buradaki insanlarla ve çetelerle olan yaşamın size kolaylık sağlayacağını ya da oyun tarzınıza uyacağını düşünüyorsanız Street Kid hayatını seçebilirsiniz.

Corpo (Şirketçi)

Bu seçim ile şirket adamı olarak oyuna başlayacaksınız, tahminimce şirketin kirli işlerini yapan kişi siz olacaksınız. Her ne kadar şehrin zengin ve üst sınıflardaki insanları ile iletişiminiz iyi olsa da burada bir aile bağı bulamayacaksınız. 

Oyundaki Silahlar


Oyundaki silah çeşitliliği fazlasıyla yeterli olacak, oyun siber zamanda geçeceği için silahlarda o döneme uygun teknolojiye sahip olacaklar ve en güzel kısmı bu silahlar özelleştirilebilir olacak. Tek tek tüm  silahları açıklamak yerine silah türlerini açıklamak istiyorum.

Tech Weapons

Zırh delme yeteneklerine sahip yüksek hızda mermi ateşleyen bir silah türüdür. Mıknatıslarla güçlendirilmiştir ve mermiler namludan çıktıktan sonra holografik bir görüntü oluşturur.

Power Weapons

Taaruz ve pompalı tüfeklerin bulunduğu silah kategorisi ağır yıkım gücüne sahiptirler ve kolay bulunan silahlara sahiptirler.

Smart Weapons

Otomatik olarak hedeflere kilitlenebilen hafif makineli ve akıllı silahlardır, bu silahlar ile mermileri yüzeylerden sektirebilir veya bir engelin arkasındaki hedefleri vurabilirsiniz.

Melee Weapons

Yakın dövüş silahlarıdır, herhangi bir modifikasyona sahip değillerdir.

Cyberware

Aslında sadece silah türü sayılmayan bu kategoride vücudunuza çeşitli protez ve geliştirmeler yapabiliyorsunuz, silah kısmında bizleri ellerimizi bir silaha dönüştüren Mantis Blades bekliyor olacak.

Oyundaki Araçlar


Cyberpunk 2077’de aynı anda 1 araç seçili olacak ve istediniz zaman aracınızı yanınıza çağırabileceksiniz fakat diğer sahip olduğunuz araçlar garajınızda sizleri bekliyor olacak. Bunun yanında oyunda 12 farklı markanın araçları ekli olacak, bu araçların nadirliği olacak ve nadirliğine orantılı olarak bulunması ve çalması zor olacak.

Combat Sistemi


Oyun henüz çıkış yapmadığı için net bilgi sahibi olamasak bile oyunun şimdiye kadar yayınlanan videolarında vuruş hissiyatı harika görünüyordu fakat oyunda sadece birinci şahıs kamerası ile oynayabileceğimiz için şimdilik yakın dövüş mekanikleri tercih edilebilir görünmüyor. 


Cyberpunk 2077 Hakkında Güncel Bilgiler

Cyberpunk 2077 Güncel Bilgiler


Geliştirici Haberleri


Bu kısımdaki haberler bilgi kirliliği olmaması adına 05/09/2020 tarihinden itibaren geçerli olan güncel haberleri içerecektir.

  • CD Projekt Red tarafından yayınlanan son habere göre oyun 19 Kasım 2020 tarihinde kesin olarak çıkış yapacak ve bir erteleme söz konusu değil. Hatırlarsınız ki Nisan ayında çıkış yapacak oyun öncelikle Eylül ayına daha sonra Kasım ayına ertelenmişti. (05/09/2020)
  • Cyberpunk 2077 online modu mikro ödeme sistemine sahip olacak fakat bu ödemeler oyuncu dostu olurken oldukça uygun fiyatlarda olacağı belirtiliyor. Oyunun online modu daha önceden bilindiği gibi en yakın 2022 yılında çıkması bekleniyor. (07/09/2020)
  • Cyberpunk 2077 sistem gereksinimleri açıklandı,  oyunun optimizasyonu konusunda beklenilenden kat kat daha fazla iyi bir sonuç alınacak gibi duruyor bu durum oyuncular için çok güzel bir sürpriz oldu diyebilirim. Sistem gereksinimleri için buraya tıklayın. (18/09/2020)

Fragmanlar


Cyberpunk 2077’nin en son çıkan fragmanları şu şekilde;

Ekran Görüntüleri


İndirim Haberleri


Cyberpunk 2077 için resmi platformlarda bir indirim görünmüyor.


Cyberpunk 2077 çıktıktan sonra oyunun detaylı rehberlerini sitemizde yayınlayıp sizler için en kısa sürede Türkçe rehber hazırlama planı içerisindeyim. Detaylı bir seri olacağı için şimdiden görüşlerinize ihtiyaç duyuyorum. Dilerseniz aşağıdaki formu doldurarak görüş ve önerilerinizi bildirebilirsiniz.

Yazar Hakkında
Toplam 93 yazı
Yusuf Kelebek
Yusuf Kelebek
Yorumlar (Yorum yapılmamış)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Bir Şeyler Ara