Ring of Elysium Oyun Rehberi ve Özellikleri

Ring of Elysium Oyun Rehberi ve Özellikleri

Merhaba arkadaşlar, ”Ring of Elysium Oyun Rehberi ve Özellikleri” isimli bu rehberde; özellikle yeni başlayan oyuncular için başlangıç rehberi ve oyunun özellikleri gibi maddelere değineceğim. Oyuna yeni başladığınızda referans kodu isteyecektir, isterseniz benim kodumu kullanarak hem benim  hem kendiniz için ödüller kazanabilirsiniz;

Referans Kodum: GGIDBRIGTTD


Ring of Elysium Nasıl Bir Oyun ?


Ring of Elysium Oyun Rehberi ve Özellikleri

Ring of Elysium için öncelikle klasik bir Battle Royale oyunu diyebiliriz fakat diğer rakiplerinden ayıran bazı özellikleri bulunuyor;

  • Oyun güzel bir kar haritasına sahip ve oyun alanı bir kar fırtınası sebebiyle kapanıyor.
  • Oyun alanı kapanmadan önce verilen süre dolduğunda direkt olarak kar fırtınası içinde kalıyoruz fakat diğer Battle Royale oyunlarına göre bu süre oldukça yeterli oluyor.
  • Rakibinize mermi tutturduğunuzu anlamak için örneğin daha önceden Battlefield oynadıysanız oradaki tabirle ”Hit indicator” yani bir isabet göstergesi bulunuyor.
  • Silah eklentileri silahlara otomatik olarak ekleniyor ve örneğin aynı türden farklı bir silaha geçeceğiniz zaman elinizdeki silahın tüm eklentileri yerine aldığınız yeni silaha geçiyor.
  • Oyunun loot sistemi oldukça iyi, kolaylıkla sağlık paketlerinizi silahlarınızı ve zırhlarınızı bulabilirsiniz.
  • Aynı anda 3 adet silah barındırabilirsiniz.
  • Oyun başlangıcında karşınıza harita gelecek ve diğer oyuncuların inmek için seçtiği yeri göreceksiniz. Kendinizde haritada inmek istediğiniz yeri seçeceksiniz.
  • Oyunun son kapanan alanında bir helikopter gelecek ve kazanmak için bu helikoptere binmeniz gerekecek. İster kalan son kişi olun ister oyunda 10 kişi daha olsun helikoptere binmeyi başardığınız an oyunu kazanmış olacaksınız.

Oyunun Optimizasyonu Nasıl ?

Ring of Elysium’da ne yazık ki diğer benzer oyunlarda olduğu gibi bir optimizasyon sorunu bulunuyor fakat PUBG ile karşılaştırıldığında bu sorun ROE’de daha az durumda, bunun dışında şuan tam ekran modundayken çözünürlük ayarı bulunmuyor.

FPS arttırma rehberimize göz atmak isterseniz;


Yeni Başlayanlar İçin Tavsiyeler


Ring of Elysium Oyun Rehberi ve Özellikleri - Yeni Başlayanlar İçin Tavsiyeler

Oyuna yeni başlayan oyuncular için hangi silahları kullanabilirler, hangi sınıfı kullanmalı ve haritada nereye inmeliler gibi sorulara çözüm olacak birkaç tavsiyem var;


Hangi Silahı Kullanmalıyım ?

Oyunda aynı anda 3 adet silah taşıyabilirsiniz; benim tavsiyem 1 taaruz, 1 hafif makineli 1 otomatik keskin nişancı tüfeği taşımanız yönünde. Şuana kadar kullandığım en rahat ve etkili silahlar;

En İyi Taaruz Silahı: Bu kategoride tavsiyem LVOA-C fakat tüm eklentilerini bulabilirseniz M4A1 ile daha etkili olabilirsiniz.

En İyi Hafif Makineli Silahı: Bu kategoride en iyi tavsiyem Vector çünkü oyunda en rahat kullandığım hafif makineli sayılabilir, tüm eklentilerini tamamlarsanız yakın çatışmada fazlasıyla etkili bir silah.

En İyi Otomatik Keskin Nişancı Tüfeği: Bu kategoride tavsiyem G28, eklentilerini tamamladığınızda oldukça rahat bir silah haline geliyor.


Hangisi Sınıfı Oynamalıyım ?

Ring of Elysium’da 3 adet sınıf bulunmakta;

Glider: Başlangıçta Glock 17 silahı ile başlar. Binaların, dağların ve diğer yüksek yerlerin tepesinden atlayıp planörü ile uçabilir. Diğer sınıflara göre dezavantajı en küçük çantaya sahip olmasıdır.

Skiing (Snowboard): Başlangıçta USB45 silahı ile başlar. Karlı teminlerde kayak kullanarak hızlıca kayabilir. Çanta kapasitesi diğer iki sınıfın ortasındadır.

Climbing: Başlangıçta bir tabanca yerine av tüfeğiyle başlayan tek sınıftır. Zip hatları olan yerlerden hızlıca kayabilirsiniz fakat açık hedef olursunuz ve kaymayı bıraktığınızda düşme hasarı almanız kaçınılmazdır. Diğer sınıflara göre kapasitesi en yüksek olanıdır (Glider sınıfına göre 150 daha fazla kapasiteye sahiptir.)

Sınıfların genel özelliklerine bakıldığında benim tavsiyem en yüksek çanta kapasitesine sahip olduğundan dolayı alan daralmasını iyi kontrol ederek climbing kullanmanız olacak fakat siz kendi oyun tarzınıza göre istediğiniz sınıfı alabilirsiniz.


Haritada Nereye İnmeliyim ?

Oyun başlangıcında karşınıza bir harita gelir ve inmek istediğiniz noktayı kendiniz seçersiniz, aynı zamanda diğer oyuncularında seçtiği konumları görebilirsiniz.

Bu durumda konum seçimi size kalmış oluyor, sakince loot yapıp oyunun mekaniklerini öğrenmek istiyorsanız kimsenin seçmediği konumları seçebilir. Oyunun çatışma mekaniklerini hızlıca öğrenip bu konuda gelişmek istiyorsanız rakiplerinizin olduğu konumları seçebilirsiniz.


Ring of Elysium şuanda ücretsiz bir Battle Royale oyunudur, oyunu oynamak istiyorsanız Steam’dan ücretsiz bir şekilde indirebilirsiniz.

Ayrıca oyunda Refer-A-Friend sistemi bulunmaktadır, arkadaşlarınızı davet ederek davet ettiğiniz oyuncu sayılarında belli derecelere ulaştığınızda ödüller kazanırsınız.


Eğer rehber işinize yaradıysa başlangıçta sizi davet eden kişinin refferal code yani referans kodunu yazmanızı isteyecek. Hem bana destek olmak hemde ilk referans ödülü olan glider, climbing gear ve snowboard için özel skinleri kazanmak için benim referans kodumu kullanabilirsiniz.

Benim referans kodum: GGIDBRIGTTD

 

Yazar Hakkında
Toplam 85 yazı
Yusuf Kelebek
Yusuf Kelebek
Yorumlar (Yorum yapılmamış)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

×

Bir Şeyler Ara