Warframe: Yeni Oyuncular İçin Rehber

Ana sayfaOyunlarWarframeWarframe: Yeni Oyuncular İçin Rehber

Merhaba arkadaşlar, uzun bir aradan sonra yeni bir oyun rehberi ile sizlerle buluşmaktan büyük keyif duyuyorum, bu rehberde tahminimce çoğunuzun daha önceden en azından ismini duyduğu Digital Extremes adlı oyun şirketinin başarılı ve getirdiği düzenli yeniliklerle sürekli güncel kalan oyunu Warframe’in yeni başlayanlar için oyunun ilk adımlarında neler yapılabilir, nasıl indirilir, nasıl bir oyundur gibi soruları yanıtlayacak bir derlemesini hazırladım.


Warframe Yeni Oyuncular İçin Rehber


Warframe Nedir ? Oynamaya Değer mi ?


Warframe Nedir?:

Warframe gelişmiş grafiklere sahip, uzun bir oynanış süresi sunan, üçüncü şahıs nişancı ve kooperatif oynayışlı geniş bir hikayeye sahip uzayda geçen bir oyundur. Warframe tamamen ücretsiz olup oyun içi harcamalarla hızlıca gelişmeniz mümkün olsa da hiçbir harcama yapmadan oyunun endgame aşamasına ulaşabileceğiniz şekilde tasarlanmıştır.

Warframe Nasıl İndirilir?: 

Warframe oyununa yeni oyuncu olarak tamamen ücretsiz olarak kayıt olmak için ister benim davet kodumla kayıt olup 7 günlük XP arttırıcı ile başlayabilir, ister kodumu kullanmadan kayıt olabilirsiniz. Oyunu indirmek için ise Steam platformu ya da kendi sitesini kullanabilirsiniz. Ben Steam üzerinden oynuyorum ve oyunda Steam Cüzdanı ile alışveriş imkanı olduğundan sizlere de Steam üzerinden indirmenizi tavsiye edebilirim. Linkler için aşağıdaki açıklamaları takip edebilirsiniz.

7 Günlük XP Arttırıcı İçin Davet Kodumu Kullanabilirsiniz:

Warframe Avantajlı Kayıt Sayfası

Davet Kodumu Kullanmadan Kayıt Olmak İçin:

Warframe Kayıt Sayfası

Warframe İndirme Bağlantıları:

Oyunu Steam ya da kendi sitesinden indirmek için ilgili yazıların üstüne tıklayabilirsiniz.

Warframe Oynamaya Değer mi?:

Bu konuda net cevap vermek mümkün değil fakat farm yapmayı, keşfetmeyi ve craft sistemini seviyorsanız kesinlikle ilginizi çekecek bir oyundur. Ana hikayesi oldukça ilgi çekici olan Warframe eminim ki oynarken sizi çok etkileyecek ve hikayesiyle bütünleşen müziklerine bayılacaksınız.


Warframe İndirdim Hangi Karakteri Seçmeliyim ?


Bu konuda öncelikle şöyle bir bilgi vermek istiyorum; oyundaki karakterlere Warframe deniyor ve Warframe seçimi ya da güçlü Warframe diye bir durum yok aksine her Warframe’nin eşsiz yetenekleri var ve bu yetenekler çeşitli oyun modlarında ayrı ayrı işlevselliğe sahip yetenekler. Zamanla bütün Warframe’lere sahip olacaksınız ve girdiğiniz göreve ya da bosslara göre Warframe seçimi yapacaksınız.

Bu bilgiyi verdikten sonra gelelim asıl konumuza, oyun size ilk başta 3 Warframe gösterecek ve bu üçü arasından seçim yapmanızı isteyecektir. Bu Warframe’ler sırasıyla Excalibur (hasarı yüksektir ve düşmanları kör eder), Mag (düşmanları kitle kontrol yetenekleriyle etkisi altına alır) ve Volt (elektrik hasarı veren yeteneklere sahip olup hızlı bir karakterdir). Size yegane tavsiyem ilk seviyelerde hasar probleminizi ortadan kaldıracağı için Excalibur‘u seçmeniz olacaktır.


Warframe’de İlk Adımlarım Ne Olmalı ?


Warframe’de ilk görevden sonra geminize döneceksiniz ve Lotus sizin rehberiniz olacağı için onu dikkatlice dinleyerek oyunun arayüzünü, geminizin işlevlerini detaylıca öğrenebileceksiniz. Bu konular oldukça uzun olduğu için genel rehberde anlatmak yerine oyunun her sistemi için ayrıca rehber yaparak detaylı anlatımları oralarda yapacağım. 

Oyunun hediye ettiği Platinum ile ne yapabilirim?:

Warframe size yeni başladığınız için 50 Platinum hediye edecektir, bu Platinum ile başlangıç olarak 1 Warframe Yuvası 4 Silah Yuvası almanız tavsiye edilir ve benimde tavsiyem bu yönde olacaktır.

Ben Platinum Alarak Hızlı Bir Başlangıç Yapmak İstiyorum Ne Yapmalıyım?:

Böyle bir düşünceniz var ise Platinum’u almak için sabırlı olun ve günlük ödüllerde oyunun %75 Platinum İndirimi hediye etmesini bekleyin, böylece çok daha uygun fiyata Platinum alabilirsiniz. (İndirim hesabınıza tanımlandıktan sonra 48 saat süreniz olacak ve sadece 1 alışverişinizde geçerli olacaktır.)


Warframe ve Silahları Nereden Elde Edebilirim ?


Warframe ve silahlar normal versiyonu ve prime versiyonu olmak üzere iki çeşittir, prime versiyonları için relic sistemi vardır, bu relicleri öncelikle hangi görevde düşüyorsa oradan düşürdükten sonra relic görevine girip o relici çatlatarak içindeki itemlerden düşme şansına göre birisini elde edebiliyorsunuz, şansınız varsa istediğiniz itemin bir parçasını düşürebiliyorsunuz.  Bunun dışında oyundaki tüm Warframe ve silahların normal ve prime versiyonlarının nereden düştüklerine Warframe Wiki sayfasından bakabilirsiniz.


Modlar Nedir, Nereden Elde Edebilirim ?


Modlar Warframe oyununun olmazsa olmaz bir sistemidir, oyundaki Warframe’ler dahil tüm ekipmanlarınızın belirli oranlarda ve özelliklerde güçlenmesini sağlayan kartlar şeklinde tanımlayabilirim. Her ekipman için internet üzerinde çeşitli buildler olup kendinize uygun build seçerek ya da tamamen kendinize ait bir build hazırlayarak modlamasını ona göre yapabilirsiniz, modların nereden düştüğüne Warframe Wiki sayfasından bakabilirsiniz ve ister Wiki sayfasında belirttiği görevlere girerek ister Platinum harcayarak bu modları oyunculardan alabilirsiniz.


Oyunda Ticaret Sistemi Nasıl İşliyor ?


Oyunda ticaret Klan Dojo’ları ya da Maroo’nun Pazar Yeri’nde ki ticaret noktalarından yapılmaktadır, oyunda her itemin ticareti yapılamamaktadır. Ticareti yapılabilen itemler Prime olan itemler ve modlardır, bunların ticareti ise oyun parasıyla değil sadece Platinum ile yapılabilmektedir.


Warframe oyunu ile ilgili yeni başlayan oyuncuların aklına takılabilecek bazı detaylara değindim, eğer eklememi istediğiniz bir özellik isterseniz yorum olarak yazmanız yeterli olacaktır. Hem sizden gelen geri dönüşleri değerlendirerek hemde zamanla rehberi genişleteceğim ve daha detaylı rehberler ekleyeceğim.

Yazar Hakkında
Toplam 93 yazı
Yusuf Kelebek
Yusuf Kelebek
Yorumlar (Yorum yapılmamış)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Bir Şeyler Ara